brott som Zumbainstruktörer begår...

Jag vet att alla inte kan vara lika bra och sprudlande som min favvo-zumba-instruktör, det är en omöjlighet, för det finns bara en Alex!!
 
Men VARFÖR
  • tror de många Zumbainstruktörer att man måste bygga upp en låt med 3 olika saker och göra varje sak oändligt många gånger, istället för att hitta ett flöde i dansen och kombinera de här 3 sakerna?
  • Varför tror de flesta att en låt måste vara 4 minuter lång och bara innehålla 3 - 5 steg?
  • Varför lägger man in en massa blandade småhopp som inte ens funkar till musiken för att få upp pulsen istället för att dansa så intensivt att man blir trött? (och då märker jag det, trots min obefintliga taktkänsla)
  • Varför väljer en instruktör att förstöra en superbra Zumbalåt ("Konga") genom att lägga den mitt i passet och göra utfall under hela låten (jag trodde hon skojade)
  • Varför räknar många takter, istället för att vara tydliga med när det är dags att byta? Jag vill inte veta att jag skall göra 32 salsa steg...
Jag vill dansa, känna mig förvirrad ibland, le och ha kul och bli helt genomsvett och lita på att instruktören visar tydligt och att det tar ett par gånger innan man kan alla låtarna...
 
Jag kämpar vidare med att ha låga förväntningar och försöker hitta er som dansar och ler och ger mig energi och gör mig supertrött - ja jag vet - jag har höga krav - men det är Alex fel! :)
 
 

Pussar

 Det har varit en hel del diskussioner och tankar om pussar de sista veckorna.
 
De amerikanska kollegorna fick en lektion i kindpussar à la Quebec, och frågorna haglade.
Hur vet man vem man ska pussa och vem man ska ta i hand?
Om man pussas, hur vet man hur många gånger och på vilken sidan man börjar?
Ska man pussas i luften eller lägga kind mot kind eller pussas på riktigt på den andres kind?
 
Mitt första försök att förklara: "Det märker man" var inte helt populärt, vaddå märker? Förklara nu....
 
Ja, man väntar och ser, den som är mer pussvan än du själv kommer att börja pussandet och avsluta det, så du behöver bara hänga med liksom...
Egentligen hade det kunnat vara precis så enklet om inte olika kulturer gjort olika och alla försöker anpassa sig...
 
2 pussar kind mot kind i Montreal och Frankrike, men inte södra Frankrike, där är det 3 eller 4.
1 puss i NYC, men när vi jobbar tillsammans med New York-kollegorna i Montreal eller Göteborg blir förvirringen total, de tror att alla andra pussas 2 gånger och vi tror att de också pussas 2 gånger. Att svenskarna inte pussas alls gör alla väldigt förvånade.
 
En del kollegor och kunder "specar" numera pussandet.
2 bises en Montrel
In Holland we kiss 3 times, you know...
detta passar teknikerna ganska bra. :)
 
Själv gillar jag de oväntade pussarna bäst, de som bara händer och man läggr märke till, precis som de sitter kvar på kinden en stund. Jag fick en sån för några veckor sen...
 
Hur pussar du dina närmaste?
På munnen?
På pannan?
På kinden?
På handen?
 
Visst är det härligt att alla inte gör lika?
 
Puss Puss på er!
 
Mormor verkar pussa tomten...

Aj

efter några riktigt bra veckor, där det fanns flera dagar i rad då jag inte ens tänkte på rygg och nacke - har jag nu haft ordentligt ont i 8 dagar. träning ich tabletter funkar endast ett par timmar i taget!

undrar om choklad el vin kan få mitt humör att bli bättre....


RSS 2.0