spelet Göteborg

efter 7(!) timmars intensivt spelande stod vinnaren i Göteborg klar! Simon Lööf!  Trots generösa rabatter till sin syster, vann Simon till slut med 84 300 kronor och ägde samtliga tomter, torg och statliga verk i Göteborg! lillasyster Hanna valde att bli uteliggare på en parkbänk i Göteborg istället för att använda pengarna hon tjänat på att sälja sina sista fastigheter och Götaplatsen för en enkel biljett och en nystart på Bahamas!


Dag3, Söndag

Det var lite svårt att hitta musslor....

Att sjunga för krabborna verkar funka i år också...

 

Fotografen hade svårt att fånga krabbracet på bildm bara en krabba fastnade...

Simon i sina nya shorts, och med frusen saft under flisen, vi har haft varmare dagar på stranden...


#4

  1. överrakning
  2. piano
  3. fisk
  4. guld
  5. roligt
  6. simma
  7. sockar
  8. vas
Det var en gång en fisk.han heter Peter och är 5 år. Hans mamma älskar honom och för hans pappa var han det bästa i värden. En fin dag gick familjen torsk på promenad.
 
En torskpromenad innebär såklar att hela familjen beger sig ut på en simtur i det stora okända havet.
Pappa torsk simmade först, för han var den enda som hittade vägen. Sen simmade Peter, och sist Mamma torsk, för hon skulle hålla koll på Peter och typ sådär 5 000 000 yngel.
Hon kunde hålla koll på Peter eftersom han hade på sig ett par vita sockar, det där med sockarna tyckte pappa torsk var en rolig idé.
 
 
nästa dag klockan 2 ungefär så hade peter pianolektion, kan du spela laxen sover för mig frågade Saga? Saga är Peters världskända pianolärare. klart att jag kan sa han till Saga och log. när han var klar så åkte han val hem till korallen.
 
Mamma torsk berättade för Peter att hon köpt en sommarpresent till Saga som Peter kunde ta med sig nästa gång som en överraskning. Mamma hade köpt en ny fin vas till Saga, och eftersom Saga var en guldfisk, passade det ju utmärkt som sommarstuga liksom.
 
 
 
 
 
 

#3

  • köttbullar
  • fniss
  • öl
  • löjtnantshjärtan
  • t-shirt
  • olja
  • Sydafrika
 
det var en gång en familj i sydafrika som överlevde genom att sälja öl. Den familjen hade det väldigt dåligt. En dag blev stora systern Densolda sjuk. familjens pappa sa att det går nog över snart du är bara lite förkyld. men det trodde inte 16 åriga Densolda på. efter en tid blev mamma Kudaz orolig.
 
När mammor blir oroliga,är de ju inte alltid helt logiska, utan de gör liksom saker som de vet att deras barn ska må bra av. Kudaz bestämde sig för att laga världens godaste mamma-köttbular till Densolda. Det här var ju ett litet prjekt, eftersom familjen bodde på en gård med självhushållning.
När kon väl var slaktad, köttet malet och köttbullarna lagade hade Desolda tyvärr blivit så svag och sjuk, så hon knappt orkade äta dem.
Men lillasyster Bea matade henne och gick ut och plockade ljötnanshjärtan och ställde vid hennes säng, så desolda skulle se de vackra rosa blmmorna och känna sig bättre.
 
lillebror Mlocer läste sogor för Densolda och fick henne att fnissa. men nästa dag låg hon med slutna ögon i sin säng. pappa och mamma åkte jeep till sjukhuset med deras dotter. doktorn såg inte så glad ut när han undersökte henne. han kräma in henne i olja.
 
Sen tittade han strängt på föräldrarna och syskonen och förklarade att köttbullar och löjtnantshjärtan visserligen hade varit en god tanke, men eftersom Desolda var allegisk mot protein (det hade kommit från allt Bvitamin hon fick i sig när hon provsmakade ölen)  och mot löjtnatshjärtan så hade deras omtamke bara gjort henne sjukare.
Han berättade att oljan nu skulle göra henne frisk, och skickade med dem alla en t-shirt med texten: Sagor, grönsaker och milkshakes. 
Vad konstiga t-shirtar ni har sa Desolda när hon vaknade upp, och då berättade de att det var orden som skulle göra henne frisk om hon blev sjuk igen, så ingen glömde bort det som hade hänt.
 
 
 
 

dag 2, lördag

En av Hannas läsställningar, ser inte så värst bekvämt ut, men det är det enligt Hanna.

 

 

Vi lagade små, goda köttbullar. 3 sorter, utan smak, med lök och med morrötter.

En annan tradition är ballerinaprovning, i år blev första provningen på loftgången strax innan promenaden.

Vi provade Kladdkaka, Choko, Marängsviss, Kladdkaka/vanlij, Nougat.

Moster gillade kladdkaka bäst!

Simon Kladdkaka med vanilj och Hanna vet inte än, hon provar igen i morgon.

 

 

Sen gick vi till Slottsskogen från Majorna.

Precis när vi kom fram till Plikta började det spöregna, så vi kunde inte leka.

Hanna gick ut i regnet och  tyckte det var kul att duscha i regnet.

Men sen insåg jag att ni var tvunga att gå hem i regnet, och det var ganska långt.

Moster stal ett skoskydd för att linda in sin iPhone i och sen började vi gå hem.

Alla flöt i sina egna skor och vi hade världens skrattanfall nästan hela vägen hem. Man kunde vrida ur vattnet ur tröjor och byxor, det enda som var torrt var små fläckar på Simons kalsonger, och det var bara för att de hade korvat sig...

Hanna och Sanne hittade inte en torr fläck på sina kläder.

Nu är kldäerna torkade, barnen duschade och skorna tvättade och vi bloggar.


Dag 1

Idag skiner solen, sovrummet ommöblerat så att det får plats 3 sängar och massvis med pannkakor och ballerinakex, citroner och rödbetor inköpta.
Nu skall jag bara åka till Kållandsö och träffa lite underbara mäniskor, och sen skall Hanna och Simon hämtas i Skara.
Första kvällen var alla jättetrötta, vi åt spagetti & köttfärssås till middag.
Sen packade vi upp, och ringde till pappa Stefan och Simon sa: Pappa det är inte mitt fel om jag gifter mig med en kille, för jag kommer få bada i Hannas bikini hela veckan... (vi hittade inga badbyxor)
Men pappa kunde berätta att badbrallorna låg i ryggsäcken, så Simom slipper Hannas bikini under veckan.
 
Sanne undrade om barnen skall stanna till jul, eftersom mamma Elke packat med typ 13 tröjor var...
 
Från sannes fönster kan jag och simon se färjan med nicke nyficken på som jag tycker går nästan varannan minut.
 
 

Expectations and Integrity

I just did it again, I believed in somebody that I should know by now not to trust and now I am dissapointed.
When will I learn?
When will I learn to set my expectations according to the integrity of the person in front of me? 
Anyhow, now I don't have to pack my bags for looong business trip and I get to go on vacation this fall instead...
 
I hope this is what I will think tomorrow when I wake up.

Gym och gym

Slutsstas: Om jag ska jobba hemma i höst, eller om jag ska resa mycket spelar kanske egentligen ingen roll i beslutet att byta gym!
 
Alexandra - min favvoinstruktör kommer ta ledigt ett tag, på sitt livs äventyr! Jag kommer sakna henne men glädjas med henne under varje steg.
Eftersom gymet 2 minuter från jobbet och gymet 4 minuter hemifrån nu bytt till "den andra" kedjan" är det dags att fundera på om jag inte skall byta till hösten, iallafall 6 månader?
 
Jag måste ju träna styrketräning, för min rygg och det gör jag enklast (med minst motstånd) innan jobet på morgonen. Jag vill kunna gå hemifån en grå Novemberdag och ställa mig i en trappmaskin de mornar jag inte tycker vädret funkar för promenaden och jag vill ha klasser på lunchen och på kvällarna.
 
Första intrycket på gymet runt hörnet här hemma var dessutom oväntat positivt, de har Zumba, Body Combat, Indoor Walking  och Body Balance på programmet. Företagsavtal, 2 veckors gratis testträning och endast 2 månaders uppsägning, engångsfrysning för resor 100 spänn - låter ju riktigt bra. Man erbjuder sig tom att lösa ut medlemsskapet på mitt nuvarande gym. 
 
Men eftersom jag har bra pris där och eftersom jag måste få träna där när Alexandra kommer tillbaka, så är det mest logiska kanske att tjata til sig en paus eller frysning på det gymet i 6 månder?
Förhoppningsvis har reglerna om frysning ändrats så att det blir ett enkelt beslut.
 
Fast det hela bygger ju på att Alexandra hör av sig så snart hon är tillbaka - såklart! :)
 
 
 

Andras skit

Varför lämnar folk sina sopor på klipporna vid havet?
Tycker de inte att deras favoritklippa är finare utan sopor, eller tänker de att någon annan kanske städar åt mig, eller är det bara deras sätt att markera platsen tills de kommer tillbaka nästa gång?
 
Varför kör många bilar i full fart fram till övergångsställerna innan de stannar?
Vill de imponera på cyklisterna att de har bra bromsar? Eller vill de markera att de är snälla nu och stannar för cyklarna? Eller vill de bara göra färden till jobbet så tidskrävande som möjligt för alla? de kanske inte gillar sitt jobb?
 
Varför avreagerar en del människor sig på sina medmänniskor istället för att ta ansvar för sina egna känslor och handlingar?
Vågar de inte känna efter hur dåligt de mår, utan måste hitta något konkret att skälla över, så att de mår bättre?
Jag skulle kunna acceptera detta om de isåfall låter mig bemöta deras kritik istället för att bara ösa ur sig en massa skit och blanda in helt andra ämnen när de ändå håller på....
 

Midsommar

Midsommar iår firades med Lööfarna på Hallskär.
det blev inet så mycket seglat, men en del solsken, god mat och dricka och en massa folk att prata med.
Lite dans och promenader på ön hann vi med.
Visste ni att fåglarna på hallskär bajsar siffor?
 
 
 
 
 

#2

Fotograf
Sommar
Vindmaskin
Puder
Fräknar
Coola skor
 
 
Det var en gång en fotograf, som jobbade med modeller för en dag.
Den här fotografen bad alltid sin smikös att sminka alla hon skulle fotografera, så att de skulle bli snyggare på bilderna.
 
Fotografen hade randig tröja och lite kosntiga glasögon, när hon ville få folk att le bad hon dem säga polisfis och harfis.
Modellerna för den här sommardagen var klädda i sina finaste kläder och njöt av att bli sminkade.
De log väluppfostrat och kanske lite förvånade när de skulle säga polisfis och harfis, men leenderna blev fina på bilderna iallafall.
 

RSS 2.0